Vesela družina

Ptice, posebno papagaji, su odličan izbor za kućnog ljubimca; inteligentne su, društvene, ne oduzimaju previše vremena i unose radost u svaki dom.

Ni jedan kavez nije zlatan ali je zlatno pravilo da uzmete najveći koji si možete priuštiti. I oprema je jednako važna. Ubacite što više grana bilo plastičnih ili drvenih, pojilicu, posudicu za hranu, mjesto na kojem će se ptica moći okupati a ni ljuljaške te različite igračke takođe nisu na odmet. Voda uvijek mora biti svježa a osim mješanog sjemenja i posebno peletirane hrane koju preporučujemo, ponudite vašem pernatom drugaru i voće te povrće. Nastojte da sa vašom pticom uspostavite interakciju od prvih dana boravka kod vas. Budite strpljivi i sigurno će vam se isplatiti. Povedite računa i da ptica uvijek ima na raspolaganju sipinu kost, proso u baru i još poneku poslasticu. Dodavanje vitaminsko – mineralnih preparata je obavezno jer ptica nije u prilici da leti i bude jednako aktivna kao u prirodnom ambijentu te je potrebno stalno podsticati imunitet. Posjetite nas i saznajte koji je pernati ljubimac savršen za vas.

Rubrika: PTICE / 05.05.2014. u 02:10

Saznaj prvi!

Saznaj prvi!

Ukoliko želite primati obavijesti o akcijama, promocijama, novim proizvodima te nagradnim igrama prijavite se na Zoo Centrov newsletter!