Taj divni, vodeni svijet

Estetski dojam lijepo uređenog akvarijuma može biti veoma upečatljiv no trebate znati da se iza živopisnog plavog ambijenta krije puno truda i ulaganja.

Ribice su najčešći, uglavom prvi dječiji kućni ljubimci. Nažalost zbog nedovoljne informisanosti uglavnom završe u staklenoj kugli što im ne garantuje dug životni vijek. Ukoliko se detaljnije raspitate vidjet ćete da je akvaristika kompleksan hobi no srećom zahvaljujući napretku ove oblasti danas su mnoge stvari olakšane. Za akvaristu početnika naš je savjet kupovina tzv „all inclusive“ akvarijuma koji dolaze u paketu sa kompletnom opremom. Dovoljno je samo slijediti priložena upustva i ubaciti ribice. Neovisno o ovom brzom rješenju u našem shopu imamo i pojedinačne dijelove opreme pa možete sami odabrati kakav filter, pozadina, vodena pumpa, pijesak ili rasvjeta vam odgovaraju. Naravno tu su i najpopularnije vrste ribica kao i plastično i živo akvarijsko bilje. I još jedan savjet za kraj; nije tačno da se akvarijumi nižih litraža lakše održavaju, upravo suprotno što je količina vode veća to se lakše uspostavlja biološka ravnoteža te je potreba za čišćenjem manja.

Rubrika: AKVARISTIKA / 05.05.2014. u 02:21

Saznaj prvi!

Saznaj prvi!

Ukoliko želite primati obavijesti o akcijama, promocijama, novim proizvodima te nagradnim igrama prijavite se na Zoo Centrov newsletter!