Samo za iskusne!

Iako se često prodaju, slijedeća lista nije baš poželjna za nekog ko je početnik u držanju reptila ili vodozemaca kao kućnih ljubimaca
Mrežasti piton – Reč je o prevelikoj zmiji (potencijalna dužina može dostići 7.6 metara) i obično može imati nepouzdanu narav. Dužina od preko 2.4 m, ovog snažnog udava, može biti potencijalno opasna za vlasnika. Slična situacija je i sa burmanski pitonom te boom konstriktor.

Amazonska šumska boa – Iako bi mogla biti lep izbor za vlasnike sa iskustvom, naprasita narav ove zmije od oko 1.8 m dužine, nije baš preporučljiva početnim entuzijastima.

Rogati gušteri – Ovi gušteri imaju posebne prehrambene potrebe (uključujući crvene mrave), koje je nemoguće ispratiti u zarobljeništvu.

Senegalski kameleoni – Reč je o jeftinijoj vrsti kameleona, ali ih je teško prilagoditi. Najveći broj primjeraka je ulovljen u divljini i često su puni parazita.

Zelene iguane – Ovi neotropski gušteri mogu dostići zrelu veličinu od oko 1.8 m. Tokom sezone parenja mužijaci postaju iznenadno neukrotivi i mogu da pokušaju da ogrebu ili ujedu svog vlasnika.

Afričke ostrugatske kornjače – Iako su jako izdržive, težina odraslih je 27-54 kg, i čuvanje ovih kornjača može biti veoma naporno za mnoge hobiste.

Surinamska rogata žaba – Mnogi primjerci nerado jedu u zarobljeništvu.

Rubrika: TERARISTIKA / 07.05.2014. u 00:41

Saznaj prvi!

Saznaj prvi!

Ukoliko želite primati obavijesti o akcijama, promocijama, novim proizvodima te nagradnim igrama prijavite se na Zoo Centrov newsletter!