Izbjegnite početničke greške

Večina kućnih ljubimaca iz kategorije “male životinje” ima slične potrebe po pitanju ishrane i njege genralno pa su tako i najčešće greške koje čine prvi vlasnici takođe približno jednake

Poznato je da su ove životinjice  dječiji srcelomci te da roditelji teško odole molbama njihovih upornih nasljednika. Prije nabavke negog od simpatičnoh glodara djecu treba upozoriti da su ovi slatkiši  krhke građe i lako dolazi do povreda usled grubog uzimanja, maženja ili ispuštanja iz ruku. Dalje one koriste veoma jasne signale u komunikaciji sa ljudima i umeju da pokažu kada im nešto smeta, uglavnom prilikom držanja u rukama, i to bi trebalo prepoznati i ispoštovati prekidom neželjene radnje inače može slediti blagi ugriz koji može biti stresan za dijete i izazvati strah od životinja.
Velika zabluda prilikom izbora životnog prostora je bilo koja vrsta akvarijuma. Ovo su živahne životinje koje brzo rastu i potrebno im je mnogo svježeg vazduha, pa je jedini ispravan smještaj za njih kavez.
Navjeća i najčešća zabluda koja je uz to i najopasnija je da glodarima ne treba davati vodu što je apsolutno pogrešno. Svim ovim životinjama  svježa je voda neophodna za pravilan rast i razvoj i dug život.

Rubrika: MALE ŽIVOTINJE / 07.05.2014. u 20:12

Saznaj prvi!

Saznaj prvi!

Ukoliko želite primati obavijesti o akcijama, promocijama, novim proizvodima te nagradnim igrama prijavite se na Zoo Centrov newsletter!