Taste of the Wild – hrana sa pet zvjezdica

Taste Of The Wild; hrana sa pet zvjezdica konačno dostupna i na bh. tržištu!

Možda niste znali da kvalitet hrane za pse agencije za analizu opisuju brojem zvjezdica. Na skali od 1 do 6, a u skladu sa rezultatima iz više različitih izvora, Taste of The Wild je najniže rangiran sa 4,5 na najviše sa 6 zvijezdica što je i maksimalna vrijednost ocjene

Posjetite li web stranicu http://www.dogfoodinsider.com/dog-food-reviews.html dobit ćete preglednu analizu i procjenu sastava hrane za pse svih poznatih brendova. Prikazani rezultati proizvod su  višegodišnjih istraživanja kojima se laboratorijski provjerava tačnost sastojaka sa deklaracije, otvorenost proizvođača, dopstupnost podataka kao i monitoring stvarnog stanja; kako se hrana pokazala na terenu odnosno kakvi su utisci vlasnika. Kvalitet hrane ilustruje se brojem zvijezdica od 1 do 6 i ako pogledate bolje vidjet ćete da se u kategorijama sa 5 ili 6 zvjezdica nalazi tek nekolicna brandova uključujući tu i Taste of The Wild.

Taste Of The Wild potpuno je prirodna i izbalansirana hrana čiji je „recept“ zanovan na instinkivnim potrebama psa i na načinu kako bi se hranio u prirodi. Takva ishrana isključuje žitarice jer su psi mesojedi te shodno tome TOTW u svom sastavu nema nikakvo zrnevlje. Fizologija, probavni trakt, zubi itd jasno ukazuju da su psi prilagođeni varenju pretežno mesa te da hrana bogata ugljikohidratima nije odgovarajuća i može biti uzrokom  brojnih zdravstvenih problema poput pretilosti ili dijabetesa. Stoga je osnovni sastojak svakog TOTW proizvoda meso i to meso kvaliteta predviđenog za ljudsku upotrebu.

Ova hrana ne sadrži konzervanse već je očuvana  askorbiskom kiselinom (vitamin C) i vitaminom E. Sadrži cikoriju, čiji korijen umjesto običnog škroba posjeduje inulin koji smanjuje štetnu, a potiče stvaranje korisne crijevne mikroflore te tako ostvaruje značajne pozitivne učinke na životinjski organizam. Inulin stimulira imunitetni sustav, ublažava probleme s kostima, smanjuje rizik od ateroskleroze, modulira glukagon i inzulin, snižava razinu uree i mokraćne kiseline u krvi a dobar je i za prevenciju koloraktalnog karcinoma.
Tu je i ekstrakt juke, koji smanjuje pojavu gasova i posebno smanjuje izlučene razine amonijaka, potom probiotici i keletirani minerali.  Nadalje, sadrži bobičasto voće maline, brusnice, borovnice, te najbitnije masne kiseline, omega 3 i omega 6.
Ovaj proizvod inznimne kvalitete konačno je dostupan i u BIH. Posjetite nas na našoj adresi ili jednostavno hranu naručite putem linka za on line kupovinu.

Rubrika: PSI / 05.05.2014. u 18:30

Saznaj prvi!

Saznaj prvi!

Ukoliko želite primati obavijesti o akcijama, promocijama, novim proizvodima te nagradnim igrama prijavite se na Zoo Centrov newsletter!